måndag 6 december 2010

Roliga vägskyltar

Om man är ute och åker i Sveriges avlånga Land, träffar man på roliga vägskyltar allt som oftast. Här är några smakprov på vad man kan stöta på efter vägkanterna. 
Den här skylten åkte jag förbi i somras
     


                           

17 kommentarer:

 1. Räcker att man åker till en annan kommun så tycker man att alla ortsnamn låter pannkaka!

  SvaraRadera
 2. Ja, till KGA t ex. hehe! :D

  SvaraRadera
 3. Vi har en grod-skylt på en gata i stan, vi Djäneberget.. Vissa perioder stänger dom av den lilla vägen då det är "grod-vandring", helt seriöst, med staket, varning varning, hela kittet hehe..

  SvaraRadera
 4. Madelene: Ja jag vet att det finns grodövergångar på några platser. Det är bra! En platt groda är inget att ha.

  SvaraRadera
 5. LOL! Får man inte ta med sig trumpeten på vägarna?

  SvaraRadera
 6. Sussie: Nej, absolut ingen trumpet i bilen! Det blir fängelse om polisen upptäcker dig med ett sånt instrument i bilen. Minst 10-15 år i isoleringscell!

  SvaraRadera
 7. Ha ha! Får mig att tänka på en sommar jag bilade i de sydöstra delarna av Småland och östra Blekinge. I småland fanns orten Skruv och i grannlandskapet orten Tving. Hittade dock inte "Verktygslådan"...

  Det finns i sanning mycket att roa sig över ute på vägarna! =)

  SvaraRadera
 8. hehe gillar mitt grannland bara mer & mer!:)

  SvaraRadera
 9. Rost: Haha...Ja det är roligt att kolla ortsnamn när man är ute och åker. De borde slå ihop orterna "skruv" och "tving". :)

  SvaraRadera
 10. Daniel: Ja det är ett dejligt land. :)

  SvaraRadera
 11. jag antar att du conny med spänning väntar på kommentarer vad gäller den översta bilden - jag för min del kom bara att tänka på det som samerna har uppe i lappland - min far som en gång för mycket mycket länge sen gjorde nån slags militärtjänst där uppe lappland brukade tala om lappkåtor - om att det fanns något som hette en kåta - jag begrep inte så mycket på den tiden när jag bara var några få år - jag föddes 1942 - och militärtjänstgörningen hade väl att göra med krig och beredskapstid - det tog nog ganska många år innan jag fattade att ordet kåta - kunde ha en annan betydelse - ja singularformen är en annan än den som det är fråga om då man talar om det tält som samerna begagnar sig av uppe i lappland - visserligen kanske jag nu som 68-åring inte behöver rodna vid nämnandet av ordet ifråga med tre bokstäver börjandes med ordet 'k' - men ändå gör man liksom allt för att liksom kringgå just det speciella ordet - varför egentligen?

  SvaraRadera
 12. Marianne: Intressant aspekt du tar upp och det är just det som det handlar om, annars hade det inte varit värt att visa skylten. Egentligen är "rädslan" för att använda sig av ordet kåta inget annat än en gåta!

  Somliga människor är så rädda för att använda sig av ordet utan a, så det liknar närmast en fobi. Ord kan vara kraftfulla. "Förr i tiden" var ordet "bög" ett väldigt laddat ord, men nu har det förlorat sin styrka och accepteras som vilket ord som helst.

  Det är vi människor som bestämmer vilken laddning ett ord ska ha. De tre första bokstäverna på översta skylten, har fortfarande kvar sin laddning och det känns genant att uttala det.

  SvaraRadera
 13. Vilken tur att jag inte har en trumpet!!! ;)

  SvaraRadera
 14. Helt otroligt vilka skyltar det finns.
  /Mjaumis

  SvaraRadera
 15. MJAUMIS: Ja det finns mycket skojigt efter vägarna. :D

  SvaraRadera
 16. Hahaha. Och hade inte ni ett Snorrehus i staden där du bor? Eller vad hette det?

  SvaraRadera
 17. Elina: Ståndarn var namnet! :D

  SvaraRadera